اینجا هر ایده‌ای میتونه رنگ واقعیت به خودش بگیره

یاقوت کبود

Thursday، ۳ Esfand ۱۴۰۲

یاقوت کبود

یاقوت کبود

یاقوت کبود چیست؟

بیشتر نکاتی که در مورد یاقوت در مقاله اشاره شد می‌تواند درباره‌ی سفایرها صدق داشته باشد. معمولاً سفایر را به رنگ آبی آن یعنی یاقوت کبود (Blue sapphaire)، مقادیر کمی از آهن و تیتانیوم می تواند رنگ آبی را در این سنگ قیمتی ایجاد کند. این سنگ های آبی به “یاقوت کبود” معروف هستند. نام “یاقوت کبود” برای  سنگ های  استفاده می شود که  رنگ آنها از آبی بسیار روشن تا آبی بسیار تیره متغیر باشند. رنگ آبی می تواند از آبی مایل به سبز تا آبی مایل به بنفش نیز باشد. سنگ های قیمتی با رنگ آبی غلیظ تا آبی بنفش مطلوب ترین  نوع این سنگ ها هستند.

درست مثل یاقوت قرمز ، یاقوت کبود تحت انواع مختلفی از تیمارهای گرمایشی و شکستگی قرار می گیرد و دقیقاً مانند یاقوت سرخ ، هرگونه گرما ، پرشدگی شکستگی و یا هر نوع درمان دیگر باید به خریداران اعلام شود.

بهترین رنگ آن آبی کشمیری است که در هندوستان استخراج می‌شود و رنگ آبی گل ذرتی نیز گران‌بها و زیباست.

یاقوت کشمیر

سفایر در طیف‌های رنگی دیگر نظیر: زرد، نارنجی، سبز، صورتی و بنفش مایل به ارغوانی یافت می‌شود. دیگز رنگ‌های خانواده کروندوم (یاقوت، یاکَند، شکل بلورین اکسید آلومینیوم است که معمولاً دارای ناخالصی‌هایی از آهن، تیتانیوم، وانادیوم و کروم می‌باشد) به نام سفایرهای فانتزی معروف‌اند.

سفایر در کشورهایی نظیر استرالیا (معمولا تیره‌تر هستند) سری لانکا، برمه، آفریقا، تایلند، کانادا و ایالات متحده یافت می‌شود و به ندرت در اسکاتلند نمونه‌هایی از آن کشف شده است. تنوع رنگ سفایر در سری لانکا و شرق آفریقا بیشتر است.

فرایند شبیه سازی و صنعتی کردن سفایر مانند یاقوت است و در مورد تمام طیف‌های رنگ آن انجام می‌پذیرد. یاقوت‌های به رنگ سبز، نارنجی، آبی، صورتی و ارغوانی تولید می‌شوند. نوعی یاقوت نارنجی به نام (Padparadsha) وجود دارد که اگر رنگ مناسبی داشته باشد سنگی بسیار گران‌بها است. بیشترین سهم را در تولید صنعتی سفایرها ایالات متحده آمریکا و شرکت (Seiko) در ژاپن دارند.

یاقوت زرد

سنگی محبوب و پر طرفدار است اما شناسایی آن کاری دشوار می‌باشد. بیشتر آنها سفایر طلایی هستندکه پس از حرارت دادن به رنگ زرد درمی‌آیند. اما باید در خرید آنها دقت کرد. یاقوت بی‌رنگ از رنگ‌های دیگر آن کم ارزش‌تر است ولی حتی آن هم نوعی مصنوعی دارد.

یاقوت سفید یا بی رنگ مصنوعی در ساخت شیشه ساعت کاربرد دارد. تشخیص بین سفایرهای مصنوعی و طبیعی بدون بهره از ابزار گوهرشناسی کار آسانی نیست اما یک راه ساده وجود دارد. که بد نیست امتحان کنید.

خطوط رشدی در سنگ مصنوعی، منحنی و مجعد اما در سنگ طبیعی صاف هستند. سنگ‌های مصنوعی اکثراً دارای رنگ سرتاسر یکنواخت هستند اما سنگ طبیعی معمولاً پخش رنگ یکنواختی ندارد و تجمع رنگ در آن یکنواخت نیست.

برای یاقوت کبود نمونه‌ها و جایگزین‌های غیر اصلی و اصلی ارزان قیمت نظیر، اسپیتل آبی، کوبالت، تانزانیت، تورمالین آبی و زرگون آبی گزارش شده است.

خواص درمانی

یاقوت کبود

برای گلو درد، تیروئید و پاراتیروئید مفید است باعث تعادل قلب شده و سیستم ایمنی شخص را زیاد می‌کند و برای کبد و کیسه صفرا مفید است. یاقوت کبود سلول‌های پوست، مو و ناخن را ترمیم می‌کند و در درمان دردهای عصبی مانند: دردهای رماتیسمی، سردردهای شدید بسیار کاربرد دارد. این سنگ برای درمان جوش‌های صورت و اگزماهای پوستی و در درمان‌ آثار زخم و جراحی موثر و کارآمد است و به ویژه برای مبارزه با عصبانیت سفارش شده است این سنگ مشهور به سنگ افراد خردمند است.

یاقوت زرد و نارنجی

خواص این دو گوهر مشابه هم بوده زیرا برای درمان ناتوانی‌های جنسی موثر است و برای بهبود جریان خونی بی نظیر می‌باشند و برای رفع بی حالی و خستگی مفرط به کار می‌آید.